L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 8 de febrer de 2009

Merla d'aigua

Merla d’aigua ; Cinclus cinclus; S; R;
Identificació: 18 cm.
Totalment inconfusible, l’únic ocell petitó que podem veure posar-se dins l’aigua en un riu de muntanya. Marró fosc, gairebé negre, amb un pitet blanc que contrasta fortament. Forma de vol, ràpida i a ran d’aigua, i reclam també totalment únics. Si tenim la sort de veure’l, de segur que no ens confondrem.
Situació:
Molt escàs, fins i tot en perill. De costums molt sedentaris i territorials.
Itineraris recomanats:
Rius amb aigua constant i molt, molt neta. En una comarca com la nostra, no calen més pistes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...