L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 25 de març de 2009

Guies especialitzades.

Hi ha, a més de les guies generals d'ocells, de les que ja vam parlar en un altre post, guies especialitzades.
De tots els grups que tenen l'honor de posseir guies especialitzades, no hi ha dubte que els rapinyaires són el grup més sovintejat, ara mateix n'hi ha una de dominant al mercat, que, a més, ha sortit reeditada, és la de Forsman, realment una molt bona guia. També tenim la de Clark amb dibuixos d'Schmitt, de la qual en vaig parlar al meu bloc -és la de la foto- també molt interessant. Totes dues poden ser complementades amb la famosa de Porter et. al: "Flight identification of european raptors", realment molt útil, també.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...