L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 4 d’agost del 2010

La Sallida.




La Sallida és la zona humida que es crea a l'Aiguabarreig dels rius Francolí i Anguera, molt a prop de Montblanc, a la Conca de Barberà.
Fa cinc o sis anys, juntament amb el CHNCB vam iniciar un projecte de millora i protecció d'aquesta zona humida.
Bàsicament, els treballs consistien en l'eliminació de vegetació al·lòctona invasora -canya americana-, senyalització amb plafons i itineraris, buidatge dels sediments que reblien l'assut i instal·lació d'un aguait per a l'observació d'ocells.
A dia d'avui, l'acció del temps cronològic i atmosfèric i els brètols han desmuntat moltes de les coses que es van fer. Encara hi ha l'aguait i algunes de les peces de senyalització.
De tota manera, l'espai és molt interessant i val ben bé més d'una visita. A més, s'hi pot arribar a peu des de Montblanc.
S'hi poden observar tota mena d'ocells d'aiguamoll, des de Balquers o Boscarles fins a ardeids o limícoles. El Xoriguer comú i l'aligot són trobades segures i, en migració, ens pot sorprendre qualsevol raresa.
A més d'ocells, hi podem localitzar moltes papallones i libèl·lules. I, és clar, la simple observació del paisatge ja val el desplaçament, és un bocí del Francolí d'abans, d'aquell Francolí que desapareix com a riu quan travessa l'estret de La Riba i entra al Camp de Tarragona.

Darreres notícies:
A data d'avui, maig del 2012, l'aguait ja no és tal, és una caseta de tros per als pescadors del riu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...