L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 5 d’abril de 2011

SOCC

Ja som a l'abril, a partir del dia 15 ja es pot començar a fer el SOCC de primavera. Com cada any, en farem dos al Baix Camp, el de La Selva i el de Pratdip.

Fa pocs dies el SOCC va ser notícia al Punt diari, això només fa que confirmar que aquest projecte de monitoratge periòdic a tot el País cada cop és més important, i, com més temps passi i més itineraris es cobreixin, més útil serà, ja que les dades a comparar seran moltes més.

Cal destacar de forma clara que aquest treball, com molts altres que es fan sobre ocells a Catalunya, és realitzat de forma voluntària per més de dues-centes persones, que dediquen, si més no, quatre dies de feina l'any per al millor coneixement de les nostres poblacions d'ocells.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...