L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 25 de març de 2012

Més ocells als Aiguamolls del Pla.


Els Aiguamolls del Pla, malgrat les seves petites dimensions, són un dels punts més interessants per a observar ocells al Camp de Tarragona, si més no, és un dels llocs on amb menys estona es pot veure més varietat.
Aquí en veiem uns exemples, des de l'Ànec mandarí, Aix galericulata, fins a la Garsa, passant per l'Agró roig, Ardea purpurea, la Xivita, Actitis hypoleucos i la Polla pintada, Porzana porzana, i pel que fa a rapinyaires, a més a més de l'Àliga calçada, Aquila pennata, en poc més d'una hora hi vam veure Xoriguer, Aligot i Astor. Òbviament, ja ni esmento els fringíl·lids, cruixidells, Teixidó, Rossinyol bord,  repicatalons, xixelles, tudons, tórtores, merles, grives...
No pots baixar la guàrdia, en definitiva.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...