L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 2 de gener del 2020

Tutorial d'aguaits.

Si haguéssim de fer un tutorial de com s'ha de posar un observatori d'ocells en un espai natural, podríem posar aquesta foto, així és, exactament. Aquest observatori compleix absolutament totes les normes que NO ha de seguir un aguait per a observar ocells:

1- Quan hi arribes, tots els ocells presents a la bassa et veuen venir.
2- Un cop hi ets, et continuen veient tota l'estona.
3- Tenint un espai descobert de vegetació per a poder observar perfectament la llacuna, l'observatori és darrere del canyissar, amb nula vista sobre l'aigua oberta.
4- No hi ha cap mena de seient per a estar-hi còmodes una estona.
5- Si plou o fa vent, et mulles tu i el teu equip tant com els mateixos ànecs.

Perfecte, doncs, mai poseu un observatori així si gestioneu un espai.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...