L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 24 de gener del 2009

Cames-llargues


Cames-llargues ; Himantopus himantopus; P, S; NR;
Identificació; 35 cm. .
Ocell molt bonic, esvelt i amb diagnosi fàcil. El seu nom ho diu tot, cames molt llargues i cos negre per damunt i blanc per sota, bec llarg i recte.
Situació
No és rar,però està molt localitzat al seu hàbitat i sols es veu a uns pocs punts.
Itineraris recomanats
Aiguamolls, litorals o no, ha estat vist als del Pla, per exemple

Bec d'alena ; Recurvirostra avosetta; P; NR;
Identificació; 44 cm.
Ocell veritablement molt peculiar i, per això mateix, inconfusible. Més gran que el camesllargues i més blanc, el bec és el més característic, pren el nom de l'eina utilitzada per a compondre les xarxes els pescadors, corbat per amunt.
Situació
Poc corrent, però no rar, és clar que sols a hàbitats adients.
Itineraris recomanats
Aiguamolls litorals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...