L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 24 de gener de 2009

Garsa de mar

Garsa de mar ; Haematopus ostralegus; P; R;
Identificació; 42 cm.
Ocell veritablement molt peculiar i certament difícil de confondre. Una mena d'híbrid d'una perdiu -per la mida- i una garsa -pels colors. El nom ho diu tot, blanc i negre com una garsa, a la platja o a un aiguamoll, el reconeixerem de seguida.

Situació
Rar, en migració, si tenim molta sort, en podrem veure algun grup estar-se unes hores o fins i tot algun dia si els cal en els seus viatges dispersius.
Itineraris recomanats
A la platja o a aiguamolls litorals.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...