L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 16 de gener del 2009

Corbs marins.


13. Corb marí gros. Phalacrocorax carbo; P; R.
Cabussoner.
Identificació: 65 cm.
Molt fàcil d’identificar per la seva mida, color i forma de volar. Gran ocell marí que quan és posat també és fàcil d'identificar, sobretot si manté les ales mig obertes per a assecar-les després de pescar.

Situació:
No rar, sobretot hivernal o en migració.
Itineraris recomanats:
Li agrada molt l'aigua dolça, embassaments, enxamplaments de rius i fins i tot grans basses, com la del Bosc de la Marquesa de La Masó.

14. Corb marí emplomallat. Phalacrocorax aristotelis; P; R.
Identificació: 100 cm.
Molt semblant al gros, una mica més petit i

Situació:
Molt ocasional, es presenta sobretot a l'hivern.
Itineraris recomanats:
Més afecciopnat al mar que el gros, on és més fàcil d'observar és als extrems nord i sud de les nostres costes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...