L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

divendres, 16 de gener de 2009

Ocell de tempesta.


Imatge de Bruno Miguel Maia, baixada del seu àlbum Flickr:

11. Ocell de tempesta. Hydrobates pelagicus; R.
Identificació: 15-16 cm.
Inconfusible del tot, és com una oreneta cuablanca que se n'hagués anat d'excursió al mar. Vola nerviosament i amb molta agilitat, sembla que no pari mai.
Situació:
Hivernal i de pas, rar. Però perfectament previsible, és a dir, el nom ens diu clarament quan el veurem des de la costa: els dies de mala mar.
Itineraris recomanats:
Qui no tingui un vaixell, des de la costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...