L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 11 de febrer de 2009

Raspinell

Raspinell comú ; Certhia brachydactyla; S, P, H; NR;
Identificació: 12 cm.
Petit insectívor que coneixerem fàcilment. Sols el ventre i el pit blancs trenquen un plomatge totalment críptic, que es confon amb els colors marrons, grisos i negrosos de la fusta. Puja als troncs com un picot, tombant-los en espiral, però no els baixa, quan acaba al capdamunt d’una soca, vola fins al peu de la del costat, per tornar a començar.
Situació:
Abundant, si atenem a que és un moixonet delicat i sedentari, amb poblacions sensibles als hiverns rigorosos.
Itineraris recomanats:
Boscos de qualsevol mena, especialment pinedes. Conreus d’arbres, com ametllers o oliveres, però aquest hàbitat és més ocupat a l’hivern.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...