L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 11 de febrer del 2009

Oriol

Oriol ; Oriolus oriolus; E, P; NR; Identificació: 24 cm. De la mida d’un tord, l’oriol és un ocell esvelt certament inconfusible per la combinació llampant de groc i negre, amb un vol ondulat molt característic, com el del picot verd. A més del vol, les femelles, que són molt més verdoses, les podem arribar a confondre amb aquest. Situació: Prou abundant, tot i que és molt territorial i passa una mica desapercebut, si no en coneixem la veu, que és la que li dóna nom mitjançant una onomatopeia. Itineraris recomanats: Curiosament, presenta una duplicitat d’hàbitats molt marcada, ja que és present als boscos de ribera, on fa el seu elaborat niu a les puntes de les branques dels Populus. I també és freqüent als conreus de secà, oliveres i ametllers, dos hàbitats molt diferents, com es veu.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...