L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimarts, 3 de gener de 2012

Gavines i fredelugues.


L'any ornitològic comença bé al Camp. El primer dia, treballant, prop de l'aeroport de Reus, un grup de Fredelugues, unes 15 o 20, no ho puc veure bé. Després, ja plegant, les Gavines capnegres, no sé quantes, però probablement uns quants milers, em sobrevolen damunt de la riera de Maspujols, és la concentració habitual de cada hivern.
Xoriguers i Aligots hivernals també són freqüents, els observo caçant arreu, fins i tot vora mateix dels pobles i ciutats.
Aquesta setmana toca SOCC a Pratdip, a veure com va.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...