L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 10 de juny del 2012

Segon SOCC de primavera a Arbolí.

El dos de juny vaig fer el segon recorregut del SOCC d'Arbolí.
Com el primer recorregut, ha estat un veritable plaer, moltes espècies, més de les que hi caben a un sol full de dades del SOCC, que són quaranta amb l'actual model del Departament de Territori i Sostenibilitat.
En total van ser exactament quaranta-nou -tres menys que el primer cop- incloient el mateix Falcó, Falco peregrinus, del primer dia i, en general, les mateixes espècies, però, a més a més, Ànec coll-verd, Anas Plathyrrhynchos, Falciots, Apus apus, Oreneta cua-rogenca, Hirundo daurica Tallarol gros, Sylvia borin i Oreneta vulgar, Hirundo rustica.
El que no vaig aconseguir de veure va ser el Còlit ros, una espècie que la Nat sí que ha detectat quan ella era qui s'encarregava d'aquest SOCC.
De fet, per aquesta zona m'hi he megut sovint i mai l'he vist, el còlit ros, hauré de prospectar millor la zona més adient, que és la part final del recorregut, els dos darrers sectors. A més a més, la Nat em comenta que sols el va veure un cop, per la qual cosa podria ser un migrant tardà, no un nidificant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...