L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 16 de juny de 2012

Segon SOCC de primavera a La Selva.


Ahir darrer recorregut del SOCC de La Selva, darrer perquè a partir de l'any vinent només en faré dos, el de la Dòvia, al Prat, i el d'Arbolí.
La sortida de sol ha estat, com es pot veure, espectacular. Però quant a ocells, el de sempre, cap sorpresa.
Potser destacaria que cada cop hi ha més tudons, Columba palumbus. Aquest grup, que finalment he decidit de fotografiar per a assegurar-ne el recompte, m'ha sortit al cinquè sector, n'hi ha cent vint-i-cinc. I això és sols un grup!
I, en canvi, molts menys abellerols, Merops apister, que altres anys.
En fi, ja veurem si algú altre el continua fent o es deixa sense cobrir les properes temporades.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...