L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 17 de gener de 2013

I ara, Mussols.

Un cop hem ajudat als Xoriguers i a les Òlibes, ara intentarem d'ajudar als mussols comuns, que no per ser petitons són menys importants.
L'any passat vàrem instal·lar una caixa niu a Riudoms, però no hi han criat. Ja m'han explicat a Torreferrussa que és normal, que el primer any no hi facin niu.
Però enguany, per a assegurar el tret -ja sé que no és una dita massa ben trobada, en aquest cas- m'han donat tres mussolets nascuts en captivitat per a alliberar. I és clar, la forma d'alliberar-los ha estat deixar-los dins la caixa niu,  a veure si així es recorden d'on van guanyar la llibertat i hi tornen a nidificar.
Mireu, quin aspecte que tenien quan els hem deixat a casa seva.
A esperar que hi hagi sort.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...