L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 9 de febrer de 2013

Larus michahellis a Botarell.

Fotografia: Raül Aymí
Un Gavià argentat atlàntic, Larus michahellis lusitanius, ha aparegut mort a Botarell, al Baix Camp, el 28 de gener passat. Els companys el van recollir quan els va avisar el propietari del terreny, segons sembla havia estat devorat per una Àliga perdiuera, ja només quedava alguna ploma i, afortunadament, una pota amb l'anella de plàstic.
Amb l'anella hem sabut que va ser anellat a Guipuzkoa com a pollet el 23 de juny de 2012.
Una cita molt interessant, sens dure.
La foto és d'un altre exemplar de Gavià argentat que va fotografiar el Raül al Port de Tarragona el 2011, i l'he agafada del bloc de l'Albert Cama.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...