L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dijous, 11 de juliol de 2013

El retorn de la mare.

Això ja comença a semblar una sèrie de TV.
Ahir a la nit, entre tots, vam retornar l'Òliba femella que s'ha passat una bona temporada recuperant-se de la fractura de la pota.
Hi vam deixar la capsa oberta a la golfa, sota el niu, on els tres pollets, ja molt grans a punt de saltar, sembla que la cridaven.
Va trigar una mica a sortir, però finalment, quan ho va fer, enlloc d'anar directament cap al niu se'n va anar cap a la finestra i va sortir a l'exterior. Com que allí ja no hi tenim càmeres, no sabem on va anar.
Atès que faltava poc per a l'hora d'entrada del mascle, el vam esperar. Efectivament, va arribar puntual, però s'estava a dalt posat en algun punt sense decidir-se a començar a agafar els pollets. Molt probablement va detectar la nostra presència, malgrat que, òbviament, érem al pis de sota.
Finalment, vam decidir marxar i esperar a que les càmeres ens diguin el que passarà aquesta nit, que serà decissiva.
Avui o demà, quan revisem les gravacions, sabrem si la femella ha tornat al niu o ja se n'ha oblidat del tot.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...