L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dimecres, 3 de juliol de 2013

Millores amb les càmeres.

Ahir, amb el Pep i el Ricard, vam cambiar la càmera 4, la que és fora del niu, ara enfoca el lloc on l'Hilari deposita els pollets i s'hi veu quasi tota la golfa, serà molt útil per a veure com el mascle va agafant els polls i portant-los al niu. Hem pogut veure com cada dia, puntualment sobre les deu i deu de la nit, els porta tots cap al niu en intervals d'aproximadament un minut abans de sortor a l'exterior a caçar ratolins, així els pollets ja van fent feina.
També hi podrem veure les primeres sortides dels polls i els seus moviments dins la golfa.
Aquesta és la configuració actual. Com es pot veure, els polls ja es mouen per tot el niu i presenten ja un aspecte molt semblant als adults. 
El que està d'esquena quasi tocant a la càmera mostra com el plomatge ja és de plomes ben desenvolupades, amb les taquetes típiques.
Falten pocs dies per a l'envol, ja practiquen molt amb les ales.

1 comentari:

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...