L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 18 de gener de 2009

Capó i bec planer.


26. Capó reial; plegadis falcinellus. P, H. R.
Identificació: 60 cm.
Gairebé inconfusible, l'únic limícol molt fosc, gairebé negre aparentment -i amb mala llum- de la mida d'un esplugabous i amb un llarg bec corbat per avall.
Situació:
Rar en migració, encara que molts cops passa desapercebut.
Itineraris recomanats:
Sempre en aiguamolls, peferentment a prop del mar, és a dir, Torredembarra, Estany Gelat, la Pineda, etc.

27. Becplaner ; Platalea leucorodia. P, H. R.
Identificació: 88 cm.

Es pot confondre o, més ben dit, passar desapercebut, en un grup d'ardèids. Ja que, com els martinets, esplugabous o l'agró blanc, és completament blanc, gran, esvelt. Caldrà que el mirem amb més detall per a comprovar que la seva mida és entremig dels ardèids més grans -Bernat- i els més petits -Esplugabous- i que té el bec molt diferent, aixafat de l'extrem de forma característica. En vol també és diferent, ja que no porta el coll plegat, sinó estirat, com les cigonyes.

Situació:
Migrant molt ocasional, gairebé accidental, encara que cada cop és, si val l’expressió, menys accidental i més rar.
Itineraris recomanats:
Com el capó reial, aiguamolls de costa.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...