L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dilluns, 19 de gener de 2009

Flamenc

28. Flamenc; Phoenicopterus roseus. P, H. R.
Identificació: 130 cm.

Absolutament inconfusible i únic. Ocell enorme, d'ales i potes llargues i espectacular plomatge blanc, vermell i rosat. El nom li vé de l'aspecte que presenten els seus estols en vol, com una flamarada desplaçant-se.
Situació:
Sols hi és en pas i, més rarament, hivernal.
Itineraris recomanats:
Aiguamolls litorals, on es veu més sovint és als Aiguamolls de Torredembarra, però també s'ha citat a La Pineda i a l'Estany Gelat. Com a curiositat, aquest mateix any se n'ha trobat un ferit a Riudoms, a més de 15 Km de quasevol aiguamoll.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...