L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 24 de gener del 2009

Sisó

Sisó ; Tetrax tetrax; P; R;
Identificació; 42 cm.
Ocell veritablement molt peculiar i, per això mateix, inconfusible. Per a l’iniciat, podrem dir que és com una miniatura de Pioc salvatge, però això no serà gaire útil per a qui no conegui aquest espectacular ocell estèpic. També podem dir que és un Torlit molt més gras, és a dir, una espècie de limícol de terra endins, ocell gran, amb potes i coll llargs, i que camina molt més que vola, encara que si el veiem volar ens impressionarà per la seva potència i majestuositat. Els colors són marrons molt discrets, tret de si el veiem en plomatge nupcial, cosa molt poc probable a les nostres comarques.
Situació
Força rar, en migració, si tenim molta sort, en podrem veure algun grup estar-se unes hores o fins i tot algun dia si els cal en els seus viatges dispersius.
Itineraris recomanats
Extensions de cereal de la Baixa Segarra, ocasionalment més avall, a la plana de la conca pròpiament dita. Encara que també se n'han vist a l'Alt Camp, prop del Camp d'aviació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...