L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 24 de gener del 2009

Grua

Fotografia de l'Anna Gallès, penjada al seu bloc:

Grua ; Grus grus; P; R;
Identificació; 110 cm.
Inconfusible, pràcticament és l’únic ocell gran –enorme- que vola amb les ales i el coll estirats. Sols s’assembla una mica la cigonya, però la grua no és blanca i negra i és més desgarbada. Alguns trets diagnòstics, com que sempre la veurem en migració són el fet que o vola mai sola, sempre en grups més o menys grans i cridaners, en formació en “V”.
Situació
Migrant rar, però no tant com hom pensa. Realment, el que passa és que com que mai no s’atura en la seva migració, sols el veurem si, casualment, estem a l’aguait quan en passa un grup i això, és clar, és més difícil.
Itineraris recomanats
Impossible recomanar un itinerari, en tot cas, llocs oberts i amb bona visibilitat i atenció als passos primaveral i estival.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...