L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

diumenge, 8 de febrer de 2009

Cargolet

Cargolet; Troglodytes troglodytes; S, P, H; NR;
Identificació: 9 cm.
Moixonet petit, molt petit i rodanxó, amb la cua sovint dreta i una coloració molt discreta, finament llistada de tons bruns i negres. Sí, sempre es diu, però és que és veritat, canta amb una potència desproporcionada a la seva mida. El cant recorda una mica al de la cadernera, però més fort i variat.
Situació:
N’hi ha força, tot i que és bastant selectiu pel que fa a l’hàbitat.
Itineraris recomanats:
Vegetació de ribera, boscos humits i bardisses entremig de conreus.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...