L’any 1988, gràcies a la decisiva intervenció de la Fina Masdéu i del Ramon Salvat, vàrem poder publicar, finalment, el llibre Els ocells al Camp de Tarragona. Malgrat que havia estat redactat i treballat des de 1983, no va ser fins aquell any que el Centre de Lectura es va decidir a publicar-lo.

Des d’aleshores, òbviament, el coneixement de les poblacions d’ocells al Camp de Tarragona ha variat molt, fins i tot el mateix poblament d’espècies ornitològiques ha variat i està variant.

Ara, mercès al format digital, podem oferir de forma totalment actualitzable al dia i interactiva, un recull de les dades existents sobre ocells al Camp, Quins hi ha, quan i on són i fins i tot quants n’hi ha alguns cops. Aquesta és la intenció d’aquest blog.

dissabte, 21 de gener del 2012

Aerogeneradors Vs Àligues.


L’any 2006 vaig fer un powerpoint amb el títol:
Àligues i aerogeneradors, compatibles o no.
En ell exposava la hipòtesi que, si s’implantaven totes les centrals eòliques projectades al nostre país, en pocs anys, les àligues i els altres grans rapinyaires seran exactament igual que els óssos, els linxs i els llops, és a dir, extints o gairebé extints. Un simple record.
Aquesta hipòtesi se sustentava en la comparança de la dimensió de la població d’aquestes aus amb la mortalitat calculada en diferents centrals eòliques d’arreu del Món. A dalt hi ha els càlculs que vaig recopilar aleshores.
Doncs aquests dies, arran del primer congrés d’Energia Eòlica i Conservació de la Vida Silvestre de Jerez de la Frontera, el 12 de gener passat, es conclou que la totalitat dels aerogeneradors presents a la Península Ibèrica poden matar cada any de 6 a 18 milions d’ocells i rat-penats cada any.
Ho podeu veure ací:


De sis a divuit milions cada any!
Crec que puc dir que no anava tan errat, no?
És molt trist, de vegades, tenir raó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Potser també voleu veure

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...